Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Davines LOVE - a göndör haj tudománya

Mindenki, aki göndör hajjal született, életében legalább egyszer felsóhajt: bárcsak egyenes lenne.... A kitört fogú fésű, a csomókkal vívott harc, az esőben tönkrement frizura - ki ne gondolna arra, hogy mi lenne, ha más lenne?

A göndör fürtöknek nem csak egyedi vágásra és formázásra van szüksége, a göndörségtől függően a megfelelő ápolás is boldogabbá teszi a hétköznapjaidat. Miért?

 

Ez az ábra az egyenes, a hullámos és a göndör haj szerkezetét és növekedését mutatja be. Az első képen, az egyenes haj esetében a hajhagyma függőleges, a keratin kötések szépen sorba rendeződnek, így ha a hajszálat kettévágjuk, akkor láthatjuk, hogy keresztmetszete kör alakú. A második, hullámos haj és a harmadik, göndör haj esetében a hajhagyma ferde szöget zár be a fejbőrrel, a keratin kötések nem képesek egy sorba rendeződni, így a hajszál keresztmetszete ovális, ellipszis alakú. Minél ferdébb a hajhagyma, annál göndörebb a haj. És minél göndörebb a haj, annál nehezebben éri el a fejbőr természetes faggyú rétege a hajszál teljes hosszát, hogy megfelelő hidratáltságot biztosítson a végeknek. Ez az ok, ami miatt a göndör haj gyakran nagyon száraz és törékeny.

Nem kell kompromisszumokat kötnöd, ha göndör hajat szeretnél! Megfelelő termékekkel és ápolással a leggöndörebb haj is lehet hidratált, fényes és természetesen ragyogó.  

A Davines Love Curl Essential Haircare termékcsalád 8 olyan termékből áll, melyet kifejezetten hullámos és göndör hajra fejlesztettek ki.  

Légy boldog a göndör hajaddal - gondolj arra, hogy Beyoncé is olyan, mint te! :)

Először határozd meg a hajad göndörségét, majd ehhez válaszd ki a megfelelő termékeket!

A HULLÁMOS, GÖNDÖR HAJ KEZELÉSE

A hullámos, göndör, spirálos, gyűrűs haj mindig extra odafigyelést és speciális kezelést igényel. Ehhez meg kell állapítani a haj típusát, mely 4 fő kategóriába osztható.  

A hullámos haj, ha önmagától szárad meg, akkor lágy hullámai vannak, ezeket göndöríthetjük, erősíthetjük ápoló vagy styling termékekkel, hajhabbal, zselékkel. Ez a típusú hullám hajlamos kirúgni magát és idővel simává válni. Általában száraz, ezért hidratáló termékeket igényel. 

 

 

Az enyhén göndör haj kiszáradásra hajlamos, ami szöszösödéshez és gubancolódáshoz vezethet. Ez a típusú göndörség már tartósabb, de könnyen elveszíti a formatartását, ha nem megfelelő termékekkel kezeljük. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, hidratálnunk kell és olyan stíling termékeket kell használni, melyek a forma és a struktúra tartását segítik. 

 

 

A lokni már erősen göndör hajtípusokra jellemző, gyakran jellegzetesen gyűrűs, loknis formájú fürtökkel. Olyan formázó termékek használata ajánlott, melyek szárítás után kiemelik a göndörséget és rugalmassá teszik a hajat.

 

 

A spirális fürtök a nagyon göndör, afro típusú hajakra jellemzők. A szöszössége miatt gyakran túlzott a tömege. Ez a hajtípus a legszárazabb, ezért nagyon gazdagon ápoló és hidratáló termékeket igényel, melyek mélyen táplálják és gyengéden lágyítják a fürtöket. Általában kifésülést, szárítást elősegítő és elasztikusságot adó termékekre is szüksége van. 

 

 

Keresés